statement

Samen bouwen aan een betere wereld!

Gentlemen of Amsterdam

Gerecycled verpakt

Al onze producten worden verpakt in gerecycled papier en karton. Dit doen we omdat we op die manier en product gebruiken dat bij productie 80% minder uitstoot van Co2 heeft dan bij het produceren van nieuwe papier.

Een stuk papier kan tot maar liefst 5 keer gerecycled worden.

Bij de productie van papier uit nieuw materiaal (zoals hout) wordt 1.000 kg CO2 per ton papier uitgestoten. Bij recycling van oud papier is dat maar 180 kg CO2 per ton papier.

ISO 14001:2015
en andere certicaat nummers zoals ISO 14006:2011
Dit certificaat draagt bij aan milieu en de toekomst! De focus ligt processen en gebruik van materialen en manier van communiceren en veiligheid. In vele branches kom je dit keurmerk tegen en elk nummer staat voor een bepaalde branche. 

STANDARD 100 by OEKO-TEX®
Is een onafhankelijke product keurmerk voor alle soorten textiel dat er op de markt verkrijgbaar is. Dit keurmerk test o.a. bij kleding of het geverfd is met schadelijke stoffen en of het schade kan aan brengen aan de gezondheid vna de consument. 

Ecocert®
Al 25 jaar brengen zij een standaard naar buiten voor producten, systemen en diensten om groener te kunnen werken als onderneming. Ecocert doet ook inspecties op de werkvloer of inderdaad aan de standaard waarden word gehouden dat Ecocert voorschrijft ten behoeve van hun certificaat.

Elke dag steeds meer producten gemaakt van bio katoen!

Onze missie is om met het bedrijf elke dag een stukje groener te worden, tot de bomen uit ons kantoor groeien!
Alle kleding word met heel veel liefde in elkaar ontworpen en geproduceerd, waarbij wij ook zoveel mogelijk in bio katoen laten maken of andere natuurlijkere materialen.

At Gentlemen of Amsterdam we take responsibility!

× How can I help you?